КОМИСИЈА ЗА
ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО
ВЕСТИ
од 19 прилога
08.06.2021.

Четврта српска конференција о јавно-приватном партнерству

Четврта српска конференција о јавно-приватном партнерству одржана је 08. јуна 2021. године у Београду. Организатор конференције је компанија ТГИ Гроуп Интернатионал, а конференција се организује под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства привреде, амбасада Велике Британије и Канаде, и Комисије за јавно-приватно партнерство Владе Србије.
06.10.2020.

Трећа српска конференција о јавно-приватном партнерству

Трећа српска конференција о јавно-приватном партнерству одржана је 06. октобра 2020. године у Београду. Организатор конференције је компанија ТГИ Гроуп Интернатионал, а конференција се организује под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, амбасада Велике Британије и Канаде, и Комисије за јавно-приватно партнерство Владе Србије.
28.02.2020.

Раст улагања у област јавно-приватног партнерства

Од доношења Закона о јавно-приватном партнерству и концесијама у Републици Србији и формирања Комисије за јавно-приватно партнерство одобрено је 150 пројеката јавно-приватног партнерства са или без елемената концесије.
17.10.2019.

Одобрено 134 пројекта јавно-приватног партнерства

У области јавно-приватног партнерства (ЈПП) у последњих девет година одобрено је 134 пројекта, изјавио је данас државни секретар у Министрству привреде Драган Стевановић, истичући да је последњих година у овој области направљен значајан искорак. Стевановић је, гостујући на РТС, објаснио да је од укупног броја одобрених уговора, до сада потписано око 50, односно, спроведене су јавне набавке, изабрани су приватни партнери и пројекти се реализују.
05.06.2019.

Друга српска конференција о јавно-приватном партнерству

Друга српска конференција о јавно-приватном партнерству одржана је 05. јуна 2019. године у Београду, са циљем да укаже на важност овог модела сарадње. Овај концепт је један од водећих у свету, јер повезује инвеститоре и стручњаке са релеватним државним и финансијскиим заинтересованим странама. Организатор конференције је компанија ТГИ Гроуп Интернатионал, а конференција се организује под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, амбасада Велике Британије и Канаде, и Комисије за јавно-приватно партнерство Владе Србије.
28.05.2019.

Позитиван тренд развоја јавно-приватног партнерства у Србији

Закон о јавно-приватном партнерству и концесијама у Републици Србији је донет крајем 2011. године и Законом се дефинише шта је то јавно-приватно партнерство, али и уређује комплетна процедура припреме и одобравања оваквих пројеката. Комисија за јавно-приватно партнерство је стручно тело Владе Републике Србије које оцењује да ли су достављени пројекти припремљени у складу са Законом и да ли се исти могу реализовати по овом моделу финансирања.
05.06.2018.

Одржана конференција о јавно-приватном партнерству у Београду

У понедељак 4. јуна 2018. године одржана је Прва српска конференција о јавно-приватном партнерству. Конференција се бавила кључним темама и изазовима у домену инфраструктуре и на њој су присуствовали највиши државни представници, главни предузетници, извођачи радова и пружаоци услуга у области јавно-приватног партнерства.
27.04.2018.

Одржана дводневна радионица о јавно-приватном партнерству у Београду

Учешће на радионици узело је преко 50 представника јавних тела, односно предлагача пројеката који имају реализоване пројекте јавно-приватног партнерства или пројекте који су у некој од фаза у поступку реализације.
24.04.2018.

Организована радионица о јавно-приватном партнерству у Новом Саду

Дводневна радионица о јавно-приватном партнерству, која за циљ има да представницима локалних самоуправа приближи пројекте и сарадњу између јавног и приватног партнера, одржана је у понедељак и уторак 23. и 24. априла 2018. године у Великој сали Скупштине Града Новог Сада. 
01.03.2018.

Комисија за ЈПП помаже општинама у стратешком наступу

Заштита јавног интереса, јасна расподела одговорности, подела ризика и подизање квалитета јавних услуга су међу најважнијим задацима у домену деловања Комисије за јавно-приватно партнерство, каже Андријана Јовановић, заменица председника Комисије за ЈПП.