КОМИСИЈА ЗА
ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО
ВЕСТИ
од 14 прилога
05.06.2019.

Друга српска конференција о јавно-приватном партнерству

Друга српска конференција о јавно-приватном партнерству одржана је 05. јуна 2019. године у Београду, са циљем да укаже на важност овог модела сарадње. Овај концепт је један од водећих у свету, јер повезује инвеститоре и стручњаке са релеватним државним и финансијскиим заинтересованим странама. Организатор конференције је компанија ТГИ Гроуп Интернатионал, а конференција се организује под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, амбасада Велике Британије и Канаде, и Комисије за јавно-приватно партнерство Владе Србије.
05.06.2018.

Одржана конференција о јавно-приватном партнерству у Београду

У понедељак 4. јуна 2018. године одржана је Прва српска конференција о јавно-приватном партнерству. Конференција се бавила кључним темама и изазовима у домену инфраструктуре и на њој су присуствовали највиши државни представници, главни предузетници, извођачи радова и пружаоци услуга у области јавно-приватног партнерства.
27.04.2018.

Одржана дводневна радионица о јавно-приватном партнерству у Београду

Учешће на радионици узело је преко 50 представника јавних тела, односно предлагача пројеката који имају реализоване пројекте јавно-приватног партнерства или пројекте који су у некој од фаза у поступку реализације.
24.04.2018.

Организована радионица о јавно-приватном партнерству у Новом Саду

Дводневна радионица о јавно-приватном партнерству, која за циљ има да представницима локалних самоуправа приближи пројекте и сарадњу између јавног и приватног партнера, одржана је у понедељак и уторак 23. и 24. априла 2018. године у Великој сали Скупштине Града Новог Сада. 
01.03.2018.

Комисија за ЈПП помаже општинама у стратешком наступу

Заштита јавног интереса, јасна расподела одговорности, подела ризика и подизање квалитета јавних услуга су међу најважнијим задацима у домену деловања Комисије за јавно-приватно партнерство, каже Андријана Јовановић, заменица председника Комисије за ЈПП.
15.10.2017.

Бољи квалитет комуналних услуга кроз ЈПП

Јавно-приватно партнерство као модел финасирања јавних послова приватним капиталом највише је распрострањено у Кини, а у замаху је и у Европи и Америци.
13.06.2017.

Одржана радионица за јавно-приватно партнерство

Комисија за јавно-приватно партнерство је у уторак 13. јуна 2017. године у Београду организовала радионицу на тему јавно-приватног партнерства.
10.05.2017.

Привлачење приватних инвестиција кроз јавно-приватно партнерство

Због постојеће потребе за изградњом нове јавне инфраструктуре, улагањем у добра од општег интереса и пружањем услуга од јавног значаја у Републици Србији, неопходно је створити оквир за привлачење приватних инвестиција у јединицама локалне самоуправе, пре свега кроз формирање пројеката јавно-приватног партнерства.
06.10.2015.

Одобрени пројекти града Врања, општине Стара Пазова и општине Кањижа

Комисија за јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије дала је позитивно мишљење на Предлог концесионог акта за поверавање обављања делатности градско-приградског превоза путника у општини Кањижа.
09.07.2015.

Одобрен предлог пројекта за обављање комуналне делатности градског превоза путника у Београду

Комисија за јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије дала је  позитивно мишљење на предлог пројекта који се односи на обављање комуналне делатности градског превоза путника на територији града Београда.